Een korte wandeling of juist uren zwerven door de natuur, groenten kweken in je buurtmoestuin of werken in een kantoor vol planten. Groen voelt goed. En groen ís goed voor je. Contact met de natuur en een groene leefomgeving zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Het bevordert je vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

Groen in de woonomgeving

Uit verschillende studies blijkt dat de natuur een helende werking heeft. Uit Nederlands onderzoek blijkt ook dat wie in een groene leefomgeving woont, zich vaker gezond voelt en minder vaak ziek is. Groen vermindert stress, bijvoorbeeld doordat alleen al het zien van de natuur een rustgevend effect geeft. Groen zorgt ervoor dat kinderen gevarieerder spelen. Zo hebben kinderen in groene wijken bijvoorbeeld vijftien procent minder vaak last van overgewicht. Maar hoe hou je jouw mooie groene leefomgeving gezond en veilig? Soms is daar boomtechnisch advies door getrainde vakmensen voor nodig. Een goed gefundeerd boombeleid en -beheer zorgt namelijk voor duidelijkheid en beperkt het aantal onverwachte klachten en problemen. Getrainde mensen helpen jou met boomtechnisch advies en onderzoek om te voldoen aan je wettelijke plicht voor veiligheid. Dankzij duurzaam beheer haal je meer uit de bomen bij jou in de buurt.

Verhuur van GWW machines en personeel

GWW staat voor Groen of de Grond-, Weg- en Waterbouw. Wie werkt in het Groen of de Grond-, Weg- en Waterbouw weet hoe belangrijk goed materiaal is. Goed opgeleid en ervaren personeel is noodzakelijk om efficiënt te werken en schade aan het milieu zoveel mogelijk te voorkomen. Voor alle huur van Groen- en GWW-werken kunnen mensen worden ingezet die weten waar ze het over hebben. Je kan GWW-werken huren met of zonder bediening. Onder verhuur GWW met en zonder bediening vallen onder andere grondverzetmachines, tractoren en werktuigen. Daarnaast kun je ook goede machinisten, grondwerkers, slopers, opruimers, groenvoorzieners, rioleurs en kabeltrekkers inhuren om je te helpen bij je klus. Zo zorg je voor minder schade aan het milieu en kijk je samen naar de beste oplossing voor jouw leefomgeving. Voor het materieel dat je huurt is ook een uitgebreid arsenaal hulpstukken en accessoires beschikbaar die ook los te huur zijn. Zo ga je altijd voor de best mogelijke oplossing.

Groen doet goed

Buiten dat een groene en veilige leefomgeving helpt bij het verminderen van stress en een goede gezondheid, zorgt het natuurlijk ook voor koelte in de zomer en zuurstof voor de mens. Een veilige groene leefomgeving brengt mensen samen en zorgt voor een aantrekkelijke sfeer in een stad of dorp. Verder zorgt een stad of dorp met lommerrijk groen, tuinen, straatbomen, bermen en kleine wateren voor zangvogels, vlinders en egels. Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen aan veel groen in je omgeving. Zorg er daarom voor dat het blijft bestaan en doorgroeien. Twijfel je hoe je je bomen het mooiste en veiligst houdt? Schakel dan professionele hulp in als je dat nodig hebt. Verder hoef je alleen nog maar te genieten van al het moois om je heen.