Een haag is een mooie natuurlijke manier om je tuin en huis af te schermen van de buren en de rest van de buurt. Naast het mooie uiterlijk van een strakke haag die je tuin afbakent heeft een haag ook nog andere voordelen. In dit artikel bespreken wij of een haag geluidsoverlast kan verminderen en de andere voordelen van een mooie haag.

Hoe verminderd een haag geluidsoverlast?

Een haagplant is een goede manier van geluidsoverlast verminderen. Hoe breder en voller de haag is, hoe meer geluid deze tegenhoudt. Een brede haag kan echter lastig zijn in een kleine tuin. Een smalle maar volle haagplant kan ook al veel geluid tegenhouden. Hoe een haagplant geluid tegenhoudt en hoe effectief dit is, leggen wij uit in dit artikel. Zo kan jij de juiste haagplant kiezen voor jouw huis om de geluidsoverlast zo optimaal mogelijk te verminderen.

Er zijn eigenlijk twee manieren waarop een haag geluidsoverlast tegengaat. Als eerste zorgt het voor een soort muur die geluidsgolven deels tegenhoudt. Daarom is het natuurlijk vanzelfsprekend dat hoe voller en breder de haag is hoe meer geluid ertegen wordt gehouden. Daarnaast zorgt een haag voor zijn eigen geluid door middel van wind. Het eigen geluid filtert als het ware het geluid van buiten de haag en zorgt ervoor dat dit minder luid klinkt. Hoewel een haag niet het geluid zo effectief tegenhoudt als een muur is het toch een natuurlijke manier om het geluid tegen te houden. Daarnaast ziet het er ook een stuk stijlvoller uit.

Een laurierhaag is perfect geschikt voor het dempen van geluid. Bij www.hogehagen.nl kan je verschillende soorten hagen vinden zoals een laurier genolia voor je tuin. Omdat een laurierhaag wintergroen is heeft het bladeren het hele jaar door. De dichtheid van de bladeren zorgt ervoor dat het geluid optimaal wordt gedempt. Daarnaast worden de hagen met gemak vier meter hoog en groeien erg snel in volume. Het enige nadeel hiervan is dat de plant veel snoeiwerk nodig heeft en dus ook onderhoud nodig heeft. Op het internet is er veel informatie te vinden over de onderhoud van verschillende laurierhagen.

Een stijlvolle manier van geluidsoverlast tegengaan

De verschillende soorten hagen hebben unieke eigenschappen. Uit deze verschillende soorten kan je kijken welke het meeste geschikt is voor jouw tuin. De overeenkomende eigenschappen van verschillende soorten laurierhagen is dat deze planten bladvast zijn en wintergroen blijven. De dikte van de bladeren en haag zelf zorgen ervoor dat deze ideaal zijn voor het afschermen van je huis van geluidsoverlast.

Een haag heeft een mooie natuurlijke uitstraling en schermt je huis af van mensen die naar binnenkijken en geluid. Omdat hagen heel effectief zijn en ook nog eens stijlvol en netjes eruitzien blijft het de favoriete keuze onder Nederlanders. Ben je benieuwd welk type haag het beste is voor jouw tuin? Bekijk dan gerust de website van Hogehagen en vind de beste haag die bij jou past. Onze hagen zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat en bieden vele jaren genot.